היום אני רוצה לדבר על תאריכי הגשת דוחות שנתיים ודוחות להחזר מס.
רוב השכירים חושבים שניתן להגיש דוח להחזר מס ב-1/1/2020 מייד עם סגירת שנת המס🥂, בפועל זה עובד אחרת ⏰. קודם כל המעסיקים סוגרים את שנת מס, הם חייבים להפיק טופס 106 (סיכום הכנסות ותשלומי מס ממעסיק)ולחלק אותו לעובדים בין החודשים מרץ
ועד חודש מאי☝️. אחרי שהמעסיקים סוגרים את הדיווחים מול העובדים, החל מחודשים מאי ליולי הם מדווחים את דיווח שכר של עובדיהם למס הכנסה. תהליך דומה קורה בחברות הביטוח ובנקים לגבי כל הכנסות, משיכות, תגמולים או כל דבר אחר שהיה לכם. רק באפריל יש נתונים סופיים על שנה שנסגרה בדצמבר.
אפילו בביטוח לאומי חלק מדיווחים מופיעים רק כמה חודשים אחרי סגירת שנת מס.
מס הכנסה מודעים לכך ומתאימים דרישות דיווח בהתאם.
שכירים החייבים בדיווח אך שעושים את זאת באופן עצמאי, בדרך כלל חייבים להגיש את הדיווח עד ל 30/4 (השנה ישנן הקלות בנושא), אם בן אדם נעזר במייצג, הוא מקבל תאריך הגשה לפי הקצאה של המייצג – מס הכנסה מקצה לכל מיוצג תאריך בין יולי לדצמבר לפי כמות מיוצגים של המייצג.
שימו לב שמס הכנסה מתחיל את אורכות רק אחרי סיום דיווחים של כל הגורמים האחרים כמו מעסיקים, בנקים וחברות הביטוח👌. הדבר עוזר גם למייצגים וגם למס הכנסה ליישר קצב עבודה, לחסוך דרישות מיותרות מאנשים👍.
לכן אין מה למהר, צריך לדאוג ולברר עם המייצג מה תאריך ההגשה שהוקצא לכם על ידי מס הכנסה ולעמוד בחובות הדיווח שלכם עד אז.
לגבי דוחות לחזר מס, אתם חייבים להציג את כל טפסי ה-106 מכל המעסיקים גם של הבעל וגם של האישה. אם הטפסים כבר ברשותכם, תשלחו מייד אם עדיין אין , תצטרכו להמתין בסבלונות עד שמעסיקים ישלימו את הדיווח למס הכנסה, רק אז נוכל לבצע את הבדיקה והגשה לשנת 2019.🤝