הרבה פעמים אנשים חושבים שסגרו את העסק שלהם, אך מגלים שהעסק כלל לא נסגר כמו שצריך. במקרה הטוב מגלים זאת ממכתב עם דרישת תשלום קנס על אי דיווח, ובמקרה החמור יותר מגלים זאת בהמשך מעיקול לא צפוי בבנק.
יועץ מס מייצג, יכול לבדוק את מצב התיק ואת הדרישות פתוחות מול מערכת שע"מ של מס הכנסה וביטוח לאומי
מה ניתן לעשות עם הקנסות?
אנחנו צברנו ניסיון רב בטיפול בנושאים של סגירת עסק, שינוי סוג תיק במס הכנסה והקטנה או ביטול של קנסות.
ראשית, יש לבדוק שכל הדרישות של מס הכנסה מוצהרות. לאחר מכן, יש למלא בהקדם האפשרי את כל דרישות הדיווח של מס הכנסה, ולבסוף באופן מושכל ניתן לבקש להקטין את הקנסות, ולחלק את החוב לתשלומים.
בכל תחומי העיסוק הללו יועץ מס מנוסה יכול להביא עבורכם ערך רב.
להלן לינק להסבר מפורט ומסכם על הפעולות הדרושות לביצוע על מנת לסגור עסק, באתר של משרד הכלכלה והתעשייה
מסקנות?
ההמלצה שלנו היא לעשות וידוא יזום שהעסק שלכם אכן נסגר כמו שצריך מול מקור ראשון – מס הכנסה. בנוסף יש לדאוג למלא את כל הדרישות של מס הכנסה.
כיצד בודקים?
ניתן בקלות לבדוק את סוג התיק הנוכחי שבידכם, באתר האינטרנט של מס הכנסה, בעזרת הפקת אישור ניכוי מס במקור (מיידי ובחינם). כאשר תיק עצמאי סגור, הוא צריך להופיע בתור תיק מסוג 10 עצמאי סגור, או 91 (שכיר לא חייב בהגשה). סוגים כמו 96 ו-98 הינם סוגי תיק המיועדים לסגירה עם יתרות (חובות כסף או דיווח שלא הושלמו). 40, 42, 52 תיק עצמאי פעיל, ו- 30,97, 93 שכיר החייב בהגשה שנתית מכוונת. להלן לינק לבדיקת סוג תיק נכון לרגע הזה באתר מס הכנסה
מדוע זה קורה?
מהניסיון שלנו, עסק לא נסגר במס הכנסה כמו שצריך מכמה סיבות- ראשית, משום שרואה החשבון שמטפל בדוח סוגר את העסק רק במע"מ ולא משלים את התהליך אצל רשות המיסים.
שנית, משום שמלבד בקשת סגירת תיק על ידי מילוי טופס 2250, נדרש לבצע מעקב על כל שלבי הסגירה שאכן עברו באופן תקין ושכל הדרישות הלא רלוונטיות בוטלו (לעיתים התהליך יכול גם לקחת מספר שנים בגלל שהלקוח חייב בהגשת דוח שנה וחצי לאחר סגירת העסק).
אז איך סוגרים?
להלן קישור לאתר של משרד הכלכלה שם ישנו הסבר ברור ופשוט על כל שלבי סגירת עסק.
חשוב לנו שתדעו! במידה ולא תודיעו לפקיד השומה על סגירת העסק, תמשיכו להיות מוגדרים כחייבים בדיווח ובתשלום למס הכנסה ותמשיכו לצבור חובות.